MUĞLA'DAN LEZZETLER
Yarım kg taze börülce
2 adet sakız kabağı
1 adet kırmızı biber
1 adet domates
2 su bardağı su
Tarator için:
1 çay bardağı zeytinyağı
4 diş sarımsak
1 limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Börülceler yıkanır birkaç parçaya kesilir, kaynayan suya atılır. 10 dakika sonra doğranmış biber, kabak ve domates eklenir. Börülceler diri kalana kadar haşlanır. Süzdürerek alınır. Servis tabağına çekilir. Üzerine dövülmüş sarımsak ve diğer tarator malzemesi karışımı gezdirilir.
ZEYTİNYAĞLI KABAKÇİÇEĞİ DOLMASI
15-20 adet kabak çiçeği
200 gr kadar asma yaprağı
3 adet orta boy soğan
1 su bardağı pirinç
1/2 su bardağı zeytinyağı
1/2 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı çam fıstığı
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı kuru nane
Tuz
Kaynamış su
Kaynayan tuzlu suda asma yapraklarını renkleri dönene kadar haşlayın. Kevgire çıkarın. Kabak çiçeklerini suyun altında yırtmamaya özen göstererek yıkayın.

ÇÖKERTME
200 gr Julyen (uzun uzun) kesilmiş bonfile
1 adet büyük boy patates (kibrit çöpü kalınlığında kesilmiş)
kızartmak için ayçiçek yağı
1–2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı çırpılmış yoğurt
Et marinesi için:
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı süt
1 tutam kekik
1 tutam nane
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
1 tutam pul biber.
HAZIRLANIŞI:
1.Etler 1–2
2.Patatesler kızgın yağda kızartılıp süzüldükten sonra tabağa alınır. Üzerine sarımsakla çırpılmış yoğurt dökülür.
3.Etler yağda kızartıldıktan sonra yoğurdun üzerine konulup
Not: Etler istenirse Teremyağnda da kızartılabilir. İstenirse yemeğin üstüne salça kızdırılıp dökülebilir.
BÖRÜLCELİ MUĞLA PİLAVI2 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı haşlanmış kuru börülce
1 adet orta boy kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 adet kırmızı uzun biber
1 adet yeşil çarliston biber
½ yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tatlı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
½ su bardağı zeytinyağı
5 su bardağı sıcak et suyu
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 demet maydanoz
1 çay kaşığı dereotu
1 çay kaşığı taze nane
Kırmızı ve yeşil çarliston biberleri temizleyip ortadan ikiye bölün ve tavla zarı formunda doğrayın. .
Soğanı da tavla zarı formunda
Zeytinyağını
Biberleri ve salçaları ilave edip karıştırarak 2-3 dakika daha pişirin. Yıkayıp süzdüğünüz bulguru ve haşlanmış börülceyi de katıp birkaç kez karıştırın.
Son olarak, sıcak et ya da tavuk suyunu aktarıp tencerenin kapağını kapatın. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte, bulgur suyunu iyice çekinceye kadar pişirin.
Suyunu çeken pilavı ocaktan alıp üzerine incecik kıydığınız maydanoz serpiştirin. Tencerenin kapağını kapayın ve yemeği 25 dakika kadar
Not: Kuru börülceyi bir gece önceden ılık suya koyup bekletin. Ertesi sabah süzüp bol suyla 25-30 dakika, yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün, ya da konserve börülce kullanın
1/2 kg. kıyma
300 gr. taze veya
salamura yaprak
2 soğan
2 avuç pirinç
1 çorba kaşığı Teremyağ
1 limon
tuz, karabiber
salça
Bir kaşık yağı, sulandırılmış salça veya rendelenmiş domatesi, birlimonun suyunu, bir
Not: Salamura yaprak kullanacaksanız yaprağı iyice yıkayın. Tuzu çıksın diye
DAHA FAZLASINA ULAŞMAK İÇİN :http://lezzetler.com/mugla.yemekleri
çok güzel bir paylaşım olmuş :):)
YanıtlaSilfarklı yöreler farklı tatlar tabi denemek lazım :D
YanıtlaSilMuğla yemeği dedin mi akla düğün yemeği gelir keşkek, et yahnisi, kuru fasülye, pilav, zerde sınırsız ekmek ve su :)
YanıtlaSilduygu haklısınonları unutmuşum :)
YanıtlaSilemre tam senn ilgi alanın yemekler :)
YanıtlaSil